Mum çiçeği bakımı nasıl yapılır?
Yıldız şeklinde çiçek açan Mum çiçeği uzak doğu ülkelerine aittir. Nemli ve sıcak ortamları seven bir bitki türüdür. Bu nedenle mutfak gibi alanlarda bakılması ile çok iyi sonuçlar alabilirsiniz. Kolayca büyür ve çiçek açarlar. Çiçek renkleri kırmızı ve beyazdır. Güzel görünümleri nedeni ile herkes bu çiçeği almak ve bakmak isteyebilir. Bu nedenle mum çiçeği bakımı konusunda sizlere rehberlik etmeye çalışacağız.
Güneş ışığı
Nemli ortamlara bayılan mum çiçeği günde altı saat kadar gün ışığına ihtiyaç duyar. Bu nedenle yarı gölgeli bir alanda konumlanmaları gerekir. Direk güneş alan ve devamlı gün ışığı olan bir yerde bulunurlarsa, çiçek fayda değil zarar görecektir.
7 dereceye kadar soğuk havaya dayanabilirler. Bu nedenle kış aylarında iken iç mekanda bulunmaları gerekir. Yaz aylarında ise daha önce belirttiğimiz gibi daha az güneş alan bir yere konumlandırmak gerekir.
Toprak
Suyun rahatça akışını sağlayacak olan yumuşak topraklar bu çiçeğin en sağlıklı şekilde büyümelerine destek verecektir. Çiçeğinizin hızlı bir şekilde büyümesini istiyorsanız, yaz aylarında bitki besini eklemeli ya da gübreleme yapmalısınız. Sonbahar aylarında ise budama yapmayı unutmayınız.
Besin
Bitki besinleri ile çiçekler vitamin alır ve kolay kolay hastalanmazlar. Bizler nasıl ki vitaminler ile hastalıkları kolay atlatıyorsak onlar da daha sağlıklı olur ve daha fazla çiçek açarlar. Dilerseniz besinlerinizi kendiniz de üretebilirsiniz.
Bitkinin besinini, toprağını ya da kendisini nerden alacağınızı bilmiyorsanız, tarayıcınızdan bulunduğunuz konumu Ataşehir çiçekçi şeklinde arama yaparak en yakınınızdaki çiçek firmalarına kolayca ulaşabilirsiniz. Üstelik yakınlarınıza çiçek hediye etmek istediğinizde kargo kuyruğu beklemez, kargo ücreti de ödemezsiniz. Yapmanız gereken ürünü seçmek ve sipariş vermektir. Firmanın ödeme seçenekleri ile çiçeğinizi taksitli olarak da alabilirsiniz. Yapılan kampanyalar ve büyük indirimler ile en sevdiğiniz çiçekleri en uygun fiyatlara kolayca alabilirsiniz.
Sulama
Yaz aylarında haftada iki kez ve kış aylarında ise haftada bir kez sulama yapmanız yeterli olacaktır. Suyun miktarını ayarlayamıyorsanız ya da ne zaman çiçeğinizi suladığınızı hatırlamıyorsanız, toprak içerisine parmağınızı batırarak kuruluk testi yapabilirsiniz. Toprak kuru ise çiçeği sulayabilirsiniz.
Saksı seçimi
Sarmaşık bir bitki türü olduğu için saksıya ekildiklerinde yanlarında sopalar olmalıdır. Çabuk büyürler ve dalları sarktığında bu soplar sayesinde büyümeleri daha sağlıklı olur. Ancak saksı seçiminizi askılı olanlardan yaparsanız, bitkinizi sopa ile desteklemek zorunda kalmazsınız.
Sulamanın daha başarılı olması için saksının drenajlı olmasını tercih etmelisiniz. Sulamanın ardından fazla gelen sular saksının drenaj kısmından tabağa doğru akar. Böylece kökleri çürümez.
Mum çiçekleri için toprak, sulama, saksı seçimi ve besin takviyesi gibi önemli etkenler bulunur. Bu etkenlere özen gösterildiğinde çiçek çok hızlı bir şekilde büyür. Ödül olarak da bol bol çiçek açarlar.
Mum çiçeği hakkında bilgi sahibi olduk, peki sizde sevdiklerinize en güzel çiçekleri hediye etmek ister misiniz? Türkiye’nin En kaliteli çiçekçisi Kalite çiçek ile çiçek siparişi verebilirsiniz.