Teknoloji

Felaket Kurtarma Avantajları ve Dezavantajları

Felaket kurtarma hayati önem taşır güvenilir uzman kişiler ile avantajlı olarak sorunsuz hizmet için warpiris’i tercih edin.

Felaket Kurtarma Disaster Revovery Nedir?

Felaket kurtarma DR (Disaster Recovery) insan yapımı veya doğal bir felaket durumunda sistemlerin eski durumundaki gibi çalışır hale getirilmesi için fiziksel ve sanal sunucuların, depolama cihazlarının, network altyapısının analiz edilmesi işlemidir. Bu analiz

– Riskli fonksiyonların belirlenmesi,
– Kurtarma sürelerinin değerlendirilmesi,
– Potansiyel maliyetlerin hesaplanması,
– Belirli olaylar için plan yapılması,
– Özel riskleri tanımlanması,
– Acil, aracı ve nihai kurtarma adımlarını belirlenmesi,
– Belirli görevleri yerine getirmek için iş planının ortaya konmasını gerektirir.

İyi bir felaket kurtarma planı, tek bir günün kapalı kalma süresini bir saatlik kesinti süresine veya bir saatlik kesinti süresine 10 dakikalık bir kesinti süresine kolayca dönüştürebilir. Afet kurtarmanızı nasıl planladığınız, operasyonlarınızın ne kadar süreyle etkileneceğini önemli ölçüde etkileyebilir.

 

 

Bulut Felaket Kurtarma Nasıl Çalışır?

Cloud disaster recovery önemli verileri ve uygulamaları tesis dışı bir veri merkezinde depolamayı ve bir kriz durumunda bir sanal ana bilgisayara veya ikincil bir siteye yük devretmeyi içerir. Bu, felaketler meydana geldiğinde işletmelerin hızla yeniden çalışmaya başlamasına yardımcı olur ve yıkıcı olayların işleri üzerindeki etkisini en aza indirir.

Bulut sağlayıcıları, sistemlerin ve uygulamaların düzenli olarak yamalanmasını ve güncel olmasını sağlamaktan sorumludur. Ve çoğu bulut felaket kurtarma işlevi otomatikleştirilebildiğinden, hata olasılığını azaltır ve kullanıcıların minimum katılımını gerektirir.

Çoğu bulut sağlayıcısı, kullandıkça öde hizmetleri aracılığıyla çalışır; bu, işletmelerin yalnızca depolama alanı miktarı ve kullanılan yazılım lisansı sayısı için ödeme yapması gerektiği anlamına gelir. Cloud disaster recovery, kullanıcılara hizmetleri iş gereksinimlerine uyacak şekilde ölçeklendirme esnekliği de sağlar.

Bulut Felaket Kurtarma Dezavantajları Nelerdir?

Artan uyumluluk gereksinimleri yüzünden verileri ve diğer kaynakları buluta taşımak, kendi risklerini de beraberinde getirir. Verilerin olağanüstü durum kurtarma için saha dışında saklanması, işletmelerin yeni düzenleyici önlemlere uyması gerektiği anlamına gelir.

Potansiyel Bağlantı Sorunları Hizmet Sağlayıcının SLA’sı İle Sınırlı Olmak Bulut Bilişimde Felaket Kurtarma Senaryoları Doğal afetler Teknik felaketler İnsani felaketler gibi sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Felaket kurtarma çözümleri hayati önem taşır güvenilir uzman kişiler ile avantajlı olarak sorunsuz hizmet için https://www.warpiris.com ’u tercihiniz olsun.

 

Dilerseniz bilişim danışmanlığı hakkında bilgi almak istersenizde bağlantıdan bize yazabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.